Zašto su programeru svi jezici isti?

 Ne mogu se načuditi kako su autori ovog tečaja https://www.coursera.org/lecture/nand2tetris2/unit-5-3-handling-expressions-lEYp6 objasnili računalo, hardver i softver tako da svatko može napraviti hardver, programski jezik i operacijski sustav. Preporučujem tečaj svakom tko ima ili će imati veze s programiranjem.

Nakon ovog tečaja u stanju ste programirati i svaki kontroler i kreirati IoT koji god želite. Svaka računalna arhitektura ima svoj jezik assembler. Svaki assembler ima svoj prevoditelj koji ga prevede ili kompajlira u strojni jezik, jedinice i nule.
Svi viši jezici, C++, Java, Python, C# itd. moraju biti prevedeni na taj assembler, izravno kao C++, ili preko VM (Virtual Machine) jezika kao Java, Python, C#.
Ako sve više jezike nazovemo "put" i ako "svi putevi vode u Rim (Assembler)" onda nema značajne razlike između tih puteva (jezika). Zato, kad završiš ovaj tečaj i naučiš jedan viši jezik i objektno orijentirano programiranje, znaš sve više jezike.
Gdje su tu Vlado Lendvaj algoritmaši? Oni su vrh piramide. Oni su čarobnjaci koji svojim čarobnim štapićem dotaknu problem i ukaže se najjednostavnije moguće rješenje na svijetu.

Primjedbe