Digitalni nomadi

 Slučajno sam na TV otvorio 24kichen - 24 sata ljudi kuhaju. Sve više serija o kuhanju koje se reklamiraju na uličnim monitorima. A tek koliko ih je na YouTube-u. Eto što je internet. "Goli kuhar" je počeo TV show s kuhanjem i onda je krenula lavina drugih pa se za njega danas i ne čuje, spominje se i bankrot. To je tako. Što god pokrenete preko interneta ili ste već milijarditi s tom idejom ili ćete vrlo brzo biti.

Moj kanal o programiranju na YouTube-u je jedan od milijardu takvih. I sad ti budi drukčiji, budi autentičan, kako, nikako, nego se zadovolji s malom kriškom tog kolača.
E da, svi nude besplatno. Čak i Tony Robins. Sreća njegova pa je dobro zaradio prije interneta. Zarada se očito brzo topi, jer ne ide u mirovinu nego se svim silama trsi i danas u ovim uvjetima "Long Tail-a" ili puno besplatno da bi možda nešto zaradio.
Raditi u "dugom repu" na internetu mi sve više liči na onaj film s Jane Fondom "I konje ubijaju zar ne".
Ako ne napraviš svaki dan 5 ili 10 videa, nema te nigdje. Konkurencija je samo jedan klik udaljena od vas. I ta brojka stalno raste, autori se ne odvajaju od računala. Da bi išta bilo drukčije sele se, digitalni su nomadi.

Primjedbe