Novo radno okruženje je širok pojam

 Hibridni radni uvjeti su izgleda novi način rada. Od 1994. tako radim. Radio sam i za visokim stolovima stojeći u Sveučilišnoj knjižnici i preporučujem to bar djelomično. Najvažnije je da se ne ukopate nepomični, da se stalno mičete, nalakćujete, krivite, to je za kralježnicu najbolje.

Kad sam trebao gledati u stručne knjige odlazio sam u park na klupu. Danas su sve knjige na Kindle pa sam svaki dan čitatelj na otvorenom. Postoji i Kindle na mobitelu. Kad učim strani jezik hodam. Danas treba računati i na izvanredna vježbališta po gradu i parkovima. Ići na posao s e-prometalom ili pješice. Biti na otvorenom je velika stvar, a da radni staž teče. Mobitel nam otvara mogućnosti rada u pokretu. Društvene mreže, Google, platforme, internet sadržaji su danas dio radne okoline i mnogo toga se može odraditi vani. Ponijeti sklopivu stolicu i stol, notebook na taj stol i zasjesti na bilo kojoj poziciji Marjana i kad podigneš pogled eto ti energije.
Ne mogu zamisliti da netko sjedi 40 godina ispred računala u zatvorenom prostoru. Ali mogu zamisliti i 80 godina uz sve ovo spomenuto gore. https://www.wsj.com/articles/if-you-thought-working-from-home-was-messy-here-comes-hybrid-work-11621935000

Primjedbe