Imitiram učitelja A.J. Hogeaa drugi dio

 A.J.Hoge mi je najjasnije govorio od svih ostalih na internetu. Ali on je govorio i najzanimljivije teme i na najzanimljiviji način, varirajući glasnoću i brzinu ili sporost svoga izgovora. Nitko ne zna tako brzo izgovarati kao on, i nitko ne zna tako sporo izgovarati kao on. Tajna nad tajnama je pauza. Mora biti pauza. Da toliko pauza znači nikad ne bih povjerovao da se nisam na svoje uši toliko godina već uvjerio.

Očito je da mozgu slušatelja treba pauza.
Mogu izabrati za imitiranje bilo koga, ali sam izabrao baš svog učitelja radi tog ritma kojeg on nemilice koristi. To je kao da ste odmah uskočili u ring s najboljim. Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr trrr trrr. Dok imitiram uveličavam, karikiram, sve to skupa vježba mišiće za izgovor, pa kad odaberem na kraju neki svoj ritam i izgovor ići će mi puno lakše i bolje.
Ne bi trebao nitko u javnom nastupu govoriti jednoličnom glasnoćom i brzinom. morao bi povisiti ton, spustiti ton, govoriti tiše i glasnije, sporije i brže, ali izgovor svake riječi bi se morao čuti. I to treba trenirati kao i sve drugo, trenirati govoriti.
Dio 2. mog imitiranja A. J. Hogea: https://www.youtube.com/watch?v=rfMpY1aftS4

Primjedbe