Zašto je dobro znati, dobro ulagati u znanje, makar nam nikad ne trebalo?

 Ako završite FER ili FESB i zaposlite se u Facebook-u i ako je znanje koje dobivate u firmi Facebook potpuno novo, koje nikad niste čuli na fakultetu, najbolji je znak da je Fakultet odlična investicija.

Gornje vrijedi za sve fakultete. Kad bi na fakultetu učili ono što ćete učiti u firmama, fakultet bi bio suvišan.
To ustvari vrijedi za sveukupno naše formalno školovanje. Pa ne učimo i ne pričamo baš puno na našim radnim mjestima kako se hrane školjke, što nam je ostavio Cezar, kako se vadi drugi korijen ručno ili o 'Maxwell's equations'.
Čovjekovo znanje je kao površina tla, što je veća to je veća i vjerojatnost da će više biti i plodnog tla na kojem će se moći uzgojiti hrana.
U ovom izvanrednom tekstu o kreativnosti vidimo da ma koji procesi kreativnosti bili, interferencija, asocijacija, strukturne mape, baza ili izvori znanja za te procese je uvijek ukupno znanje u našoj glavi. Također vidimo da se pri tome miješaju sve kategorije, pa neko znanje iz igre monopol, može biti ključno za finalnu kreativnost u području kvantne fizike. Neutrini u našem mozgu komuniciraju i kad mi spavamo, rješavaju zadatke koje mi nismo znali riješiti do odlaska na spavanje, a evo možda stavljaju cijelu fiziku nazad na početak https://www.jutarnji.hr/life/znanost/revolucionarno-otkrice-iz-cern-a-znanstvenici-pronasli-cestice-brze-od-svjetlosti-1821159
Dobro je znati, dobro je ulagati u znanje, makar nam nikad ne trebalo. Možda našim neutrinima zatreba bez da mi o tome išta znamo.

Primjedbe