Nova industrija Siska

#personfirst
Pitao sam se kako će Sisak opet stati na noge, opet postati veliki industrijski grad, koja će to industrija biti i evo se pomalo nazire potpuno neočekivan odgovor.
1. Elektronika. Buđenje industrije u Sisku počelo je s jednim povratnikom iz Amerike u području tehnologije koja se ako sam dobro upamtio koristi i u svemirskoj tehnologiji.
2. Umjetnost. I onda ide umjetnost. Moj profesor Slave Striegl je ostavio Gradu svoju rodnu kuću i u njoj je Grad otvorio Galeriju Striegl.
3. Obrazovanje. Profesor Stevce Arsoski sredstvima EU fondova kreira aute na solarni pogon i pokreće...
4. Festival solarnih auta i svemirske tehnologije, što
je utjecalo na sljedeći projekt:
5. Tehnička škola dobiva 80 milijuna bespovratnih sredstava za izgradnju najsuvremenijih laboratorija, novih zgrada za strukovno obrazovanje. To je 100 metara zrakom od Gelerije Striegl. I onda sljedi vijest za nevjerovati, koju sam upravo sad pročitao:
6. U Novskoj se već uvelike gradi i dešava ovo: https://www.vidilab.com/teme/cool-prica/4837-cool-prica-inkubator-pismo-novska-postaje-svjetski-centar-gaming-industrije
7. I ono najvažnije: iza svega stoje pojedinci. Dakle, društvene zajednice natječite se u privlačenju takvih pojedinaca puno prije nego privlačenju bespovratnih sredstava. Sredina koja privuče takve pojedince može se dičiti porukom "Person first!"

Primjedbe