Živi govor profesora je jedinstven i najbolji medij

A.J. Hoge govori, to se snima onda piše tekst po toj snimci, a ne obrnuto, piše tekst pa ga čita. Zašto? Zato što su čitanje teksta i govor iz glave dvije dijametralno suprotne stvari. Učenici žele čuti živi govor iz glave, a kad žele čuti čitanje kupit će audio knjigu pa slušati glumca koji čita. Spikeri nam čitaju s blesimetra vijesti jer to očekujemo u toj namjeri. Tuđi tekst ili svoj tekst možemo samo čitati.
Ako radimo tekst najprije, skript, pa ga čitamo, na primjer ja uz svoje tečajeve, to je drukčije nego da govorim iz glave i snimam pa iz snimke vadim tekst recimo za knjigu. Jer, kako bi to bilo kad bi profesor na katedri govorio po nekom tekstu kojeg je naučio na pamet. I sad smo došli do važnog otkrića zašto će predavanje profesora u živo uvijek biti na cijeni i korišteno - jer slušati živu riječ profesora je nezamjenjivo, to je jedinstven autentičan medij, najtraženiji od uvijek i tako će i biti dok je ljudi. Čak ne mora biti vrijeme za pitanja, kao što TED i nema to vrijeme za pitanja, nego dobijete 18 minuta i u tom vremenu izvolite izvesti svoj nastup. I tu nastupa čovjek pripovjedač. Eto, to je A.J. Hoge, pripovjedač koji mjenja ritam, brzinu i ton glasa, govori tečno i razgovjetno a opet u dionicama kad je najbrži nitko tako brzo ne može govoriti kao on, plus, ja ga 100% razumijem u svim brzinama i visinama i dubinama.
I zadnje a jednako važno, A.J. Hoge priča o učenju, o motivaciji, o važnosti pokreta za učenje, o napredovanju koje ne vidimo, o životu i biznisu u San Francisku, što je opet vrlo poučno i zanimljivo. I sve to online da bi zadržao najveću moguću atmosferu da je s nama u istoj prostoriji sada. Bravo A. J. Hoge, potvrđujem da si i za mene najbolji profesor na svijetu za izgovor engleskog jezika.
Ovdje možete skinuti besplatno njegovu e-knjigu, staviti na svoj mobitel i slušati ga u hodu. Jednu lekciju puno puta, neće vam dosaditi.
https://effortlessenglishclub.com/new-effortless-english-e-book

Primjedbe