Pa vi sad vidite kako će to umjetna inteligencija uzeti posao čovjeku

Uvod u moju knjigu sam pisao 6 sati. Koristim Stackoverflow.com za pitanja živim ljudima, Cambridge online dic. za "Collocation", Grammarly.com AI za 29$/mjesec dana, Grammarly nudi i ljudsku pomoć vidi sliku u privitku što ću ovisno o cijeni koristiti na kraju knjige, pitam Google, editiranje se svodi na istraživanje. Pisanje na engleskom ne-izvornih govornika danas treba doživjeti. Jasno, koristim i Google prevoditelj i odličan je. Koliko ja to imam pomoćnika, u 24 sata, 7 dana u tjednu, to je nevjerojatno!!! Kako opisati takvo iskustvo škole a ne ostati razvaljenih čeljusti od zinutosti. Tako je danas i u učenju programiranja, dizajna, marketinga, ali i matematike, fizike i svih školskih predmeta.
Danas je nemoguće ne učiti. Coursera daje potvrdu o pohađanju tečaja svima koji plate 50$ i riješe zadatke riješenja kojih su javno dostupna svima na internetu. To znači da svatko može imati to uvjerenje i po cijeni i po rješenju zadataka. Ako svi imaju ta rješenje što danas čini razliku kod javljanja na natječaj za posao?
I u svemu tome, značajnije nego ikad, postaje formalno obrazovanje. Jer, jedino formalna obrazovanja danas, srednje škole, stručni i sveučilišni studiji, doktorati, imaju formalne provjere znanja pred živim ljudima u realnom vremenu. Učenici/studenti su tamo godinama.
I još nešto ne manje važno: formalna obrazovanja čvrsto drže sidro na bazičnom znanju koje je u stvari i jedino pravo znanje. Sve poviše su iskustvene prolazne vještine. Aristotel je sve učio po "First Principles" ili u prijevodu "što je u temelju te pojave to je znanje".
Danas se u IT poslovima u svijetu i kod nas primaju ljudi samo na bazi intervjua. Proaktivnost pojedinaca i internet doveli su do toga da pojedinci stječu samostalno i umreženo ogromne vještine koje se iznimno puno traže. Zapošljavaju se da ih nitko ne pita za školu koju su završili ili fakultet.
I to sad treba još više utjecati na konzervativnosti javnog obrazovanja ili čvrstog držanja za osnovicu znanja kao jedinog pravog znanja. Internetu vještine, formalnom obrazovanju temeljna znanja i tako imamo sve. Najgori mogući scenarij je pretvoriti javno obrazovanje u internet. tad bi imali dupliranje interneta a ostali bi bez znanja, što bi nam se na sljedećem pucanju mjehura trenutnog vala zapošljavanja na osnovi vještina, teško obilo o glavu.
Bacite pogled što uradišmo umjetna inteligencija i ja. Na znanje: ovdje sam puno važniji ja od umjetne inteligencije i radio sam na ovih nekoliko rečenica punih 6 sati. Pa vi sad vidite kako će to umjetna inteligencija uzeti posao čovjeku.
Autobiography
Introduction
After I had seen the advertisement "The Kindle Storyteller Award 2019" I sat down to write my book. Until the deadline, I will have been writing at least twenty three pages for two months. Grammarly with its AI, my another pair of eyes, is encouraging me, "You made that look easy!", "That's quite an improvement!".
The Autobiography because I must not invent a story and can more focus on writing in English, my non-native language.
Today I opened my Bitcoin account and bought a cryptocurrency for $100. Why didn't I make it earlier? If I did it nine years ago, now I would be a millionaire. Why didn't I?
I didn't do that for the same reason that I didn't write the autobiography earlier. It is not enough to be engaged by a trigger only, but we must know what and how doing after started point. By accidental, that day, it was clear to me what and how to write in my autobiography and what and how doing with my cryptocurrency.
My, almost, seventy years there have been technology challenges as profound as never, never ever before. I have been existing in the mainstream of it, all my life. That is the topic of this book.
The first what I have seen was an electric ceiling lamp. It was only technology in our home. All another was by hand. From those days and electric ceiling lamp till today and blockchain, seventy years have been passed. How? Read further.

Primjedbe