Novi životni prostori


#kadsamsevraćao #split
Vodoskok u malom parku ispred novog nebodera u nizu nižih zgrada, novi stambeno poslovni kompleks između dvije kliničke bolnice, one na Firulama i one na Križinama.
Krasno mjesto za život i stanovanje. Puno sunca, pogled do Visa, more, plaže, šetalište ispred kuće. Još važnije, sveučilište, osnovne i srednje škole su za s prozora ispratiti djecu pogledom do škola.
U prizemlju zgrada ili na prvim katovima trgovine svega i svačega, zubari, liječnici, krojačice, postolari, niz softverskih malih kompanija za zaposliti se u njima, primorski zrak pun kisika, niz prekrasnih kafića, 25000 studena, i tko zna koliko doktora nauka i doktora liječnika ima sad i koliko još treba jer broj studenata raste, povećava se ponuda studija na engleskom, klub mladih, coworking prostori, kampus s knjižnicom s 500 mjesta za učenje, Ericsson Nikola Tesla je tu, ima i kineski restoran, banke, robna kuća Prima 3, puno igrališta na otvorenom za košarku, mali nogomet, ima i dvorana za rekreaciju, vježbalište za odrasle na otvorenom.
Ovakvih je mjesta na svijetu vrlo malo. Ako su kraj sveučilišta, nisu kraj kliničkih bolnica i obrnuto, ako su pored svog radnog mjesta, nedostaje puno toga drugog. Samo je 2 km pješice do Malla Split u kojem ima ne znam broja kina, kafića, ima klizalište na pravom ledu tijekom zimskih praznika, a centar grada, Peristil i Riva i HNK i svi muzeji, s najvećim muzejom Dioklecijanovom palačom su 3 km pješice, sve nizbrdo, malo više ako se ide uz more.
Dobar kutak za život na našoj Kugli.

Primjedbe