Ako je obrazovanje najveća industrija budućnosti, Split dobro stoji

"Ako danas i u budućnosti moramo učiti cijeli život, onda je obrazovanje najveća industrija budućnosti"
Rolf Jensen https://www.amazon.com/Renaissance-Society-Individual-Control-Business-ebook/dp/B00BPO79SQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1550747696&sr=8-1&keywords=rolf+jensen
Split je onda u dobroj situaciji jer je Sveučilište najjača industrija u gradu i brzo raste i po ugledu u svijetu i po broju studenata. 25000 studenata radi u toj industriji i tko zna koliko doktora nauka, doktoranata, profesora, asistenata. Koja to industrija zapošljava više doktora nauka od sveučilišta? Ni jedna.
Jensen dalje kaže: radi povećanja broja starije populacije u svijetu, druga velika industrija iza obrazovanja je zdravstvo.
Split je i u tome jak. Dvije kliničke bolnice oko kojih ima puno privatnih klinika, Kalajdžić, Svijetlost, Korak i mnoge druge, te Medicinski fakultet te Mediterranean Institute for Life Sciences (MedILS) su dokaz tome.
Tehnologija. I tu Split dobro stoji. Ericsson Nikola Tesla Split zapošljava danas možda i 1000 ljudi. Mali biznisi u digitalnoj industriji rastu radi Sveučilišta.
Sve navedeno puno izvozi i sve će više. Stranih studenata u gradu je sve više, digitalnih nomada ima preko cijele godine.

Primjedbe