Prepreke u poslu kreatora YouTube kanala

Prije više od 3 godine sam sebe počastio izborom posla: kreirati videa na engleskom za svoj YouTube kanal https://www.youtube.com/ivicakartelo
Prepreke:
1. ne znam govoriti engleski na toj razini.
Tu sam prepreku savladao za tri godine slušanja izvornih govornika satima svaki dan. Sad radim baš kako sam želio, a to je, ne pišem tekst pa čitam nego odmah govorim o onom što prikazujem na ekranu.
2. Kvaliteta videa obuhvaća sljedeće:
- kadar (dimenzije, sadržaj)
- scenario
- DPI i dubina boja
- alati koje koristim
- titlovi
- brzina
- ispisi preko frameova
- i svi mogući detalji u vezi onoga što će posjetitelj vidjeti i čuti
3. Učenje iz statistika YouTubea
4. Korištenje alata koje nudi YouTube kako marketinških tako i razvojnih
5. Kako steći 1000 pretplatnika (sad ih imam 124) - to je najvažnija prepreka jer nema prihoda dok se ista ne savlada. Učenicima sam govorio da je sve to što uče u školi pre pre lako u usporedbi s onim što ih čeka nakon škole: kako doći do kupca. Danas je to najveća nauka jer su ponuda i konkurencija neusporedivo ogromni s iti jednim periodom ljudske povijesti do sad. Nude nam najbolji fakulteti na svijetu besplatne tečajeve svojih najboljih profesora na svijetu. Milijarda i pol ne izvornih govornika engleskog otvara svoje YouTube kanale, plus 350 milijuna izvornih govornika. Učeni i neuki, svi već nude ili će nuditi ovih dana.
Koliko košta jedno radno mjesto u nekoj firmi? Basnoslovno. A jedno radno mjesto vlasnika YouTube kanala ne košta ništa, ne trebaju nikakvi papiri, dozvole i nikakve putovnice i carine, adminsitracija nula. Svi sretnici koji u svijetu imaju pristup internetu, imaju otvorena vrata za taj posao. Ako ste se uplašili silne konkurencije, ima jedna dobra vijest: s rastom kvantitete, opada kvaliteta, pa ako vjerujete u svoje kreacije, samo naprijed.
Sa svim tim se bavim u tijeku i to će učenje biti duže od engleskog, iako ni jedno učenje ne završava, ali govorim o razini kad smo zadovoljni s postignutim.
Ovaj sam video dva puta brisao jer sam rekao da su lokalne varijable u vitičastim zagradama. To nije točno. Nisu u strukturama if else, ali jesi u petlji While samo zato što je petlja While praktički isto što i funkcija, a u funkcijama su varijable lokalne.
https://kartedium.blogspot.com/2019/01/learn-web-development-with-i-k-video-35_8.html
#learnwithme

Primjedbe