Odmorite se malo od glavnog posla s 20 sati učenja nečeg novog

Josh Kaufman je došao na dobru ideju: Prvih 20 sati učenja bilo što od nule imamo veliki skok, najveći skok u znanju. Sve nakon toga tko nastavi učiti bit će pomaci u znanju neprimjetni dnevno, mjesečno, čak i godišnje.
To su ti detalji u koje čovjek ulazi kojima kraja nema koliko sitni mogu biti. To je kao nauka atoma pa onda dalje jezgre, pa tijelašaca unutar jezgre.... Sve što učimo ima svoje "atome" i "jezgre" tih atoma.
Ponovo sam odslušao ovaj video i preporučujem vam ga zato što znači da ćemo biti bolji u svom glavnom poslu ako se malo odmorimo s novim područjima makar na samo 20 sati.
Ja ću na primjer pokušati naučiti za 20 sati Kondorov let na fruli. Nisam još našao početnicu za takvo što.
Knjigu koju sad pišem "SQL upiti" gradim tako da čovjek u privih 20 sati bude zadovoljan sobom na tom području. Svaki upit je mala aplikacija za sebe. Na prvoj stranici je upit: Telefonski imenik polaznika tečaja = pa to je aplikacija za sebe! Prihod po artiklu, kategorijima, ukupni prihod = pa to je nekoliko upita koji grade izvješće. Klik na to izvješće i na ekranu dobivate sve te prihode u željenom preiodu vremena.

Primjedbe