Ovako nešto optimistično još niste pročitali o Americi 1937. godine

Prijelaz između 19. i 20. stoljeća u Americi, ali i Europi, zovu još i zlatnim dobom. Događale su se do tad neviđene promjene. Lokomotive, pruge, brodovi na parni pogon prekrili su kontinente i oceane. Električna struja je odjednom osvjetlila cijele gradove. Cijeli svijet u radio apartima je zabavljao ljude 24 sata na dan. Na stolu su bile namirnice iz Kine, Indije, Kube... ali zašto da ja ponavljam nešto iz teksta kojeg vam ovdje želim preporučiti.
Prije toga još nešto. Mislio sam da je u mnogočemu prijelaz iz 20. u 21. stoljeće sličan tom periodu. zato sam se bacio na knjige koje pišu o ljudima i tom vremenu prije 100 godina ne bi li našao nešto što i nama danas može pomoći. Kako su ljudi tada razmišljali, kako su poslovali, kako su vidjeli budućnost, kako su živjeli, donosili odluke, koje odluke.
Nisam ništa novo pronašao sve dok nisam nedavno naletio na knjigu Napoleana Hilla Think And Grow Rich. Ostao sam zapanjen koliko je njegov tekst pogođen kad je o uspjehu/neuspjehu riječ, ali jos više zapanjen o do tad neviđenom optimizmu u tom dobu. Taj njegov optimizam ravan je onom u knjizi "Abundance" autorskog dvojca Petera H. Diamandisa i Stevena Kotlera. 
"Živimo u izobilju" napisao je taj dvojac za ovo naše današnje vrijeme, "Živimo u izobilju" napisao je Napoleon Hill za svoje vrijeme 1937. godine.
Pročitajte izvadak iz knjige ovdje:
1. otvorite cijelu knjigu u PDF-u ovdje
2. kliknite na one tri točkice u gornjem desnom kutu Google Chrome preglednika i odaberite Find
3. Kopirajte ovaj tekst u polje tražilice gore desno: where and how one may find opportunities to accumulate riches
4. ili jednostavno otiđite na 136. stranicu
Čitajte: Where and how one may find opportunities to accumulate riches
Autor kaže: "možete uživati u programima iz cijeloga svijeta preko radia". Preskočimo li čak TV, mi danas imamo internet koji je više od radia, na kojem smo svi mi radio i slušatelji.
Ali, prepuštam vas sad čitanju. Možda vas inspirira za osobnu proaktivnost i optimizam danas.

Primjedbe