Zašto je učenje najbolji posao na svijetu?

Moje mišljenje je, ako Bill Gates za ičim žali, žali za propuštenim studentskim životom i učenjem na fakultetu. Pogotovo ako sad gleda TV film Genius. Isto bih rekao i za Steve Jobsa da je živ, a od trojice slavnih, Steve Wozniak je napustio Apple kao milijarder i upisao elektrotehnički fakultet i diplomirao i taj dan je smatrao svojim najsretnijim danom u životu.
I te kako znam što znači imati svoj biznis, ali ne znam niti jedan biznis radi kojeg bi se odrekao fakulteta, s ovom pameću da mi se život ponavlja. Ne samo radi studentskog života, nego posebno radi učenja. Imati radno mjesto student, imati učenje kao jedini posao, ta se prilika ne propušta, jer učenje je najbolji posao na svijetu i osobno najkorisniji, najuzbudljiviji, a umjesto kupaca i prihoda, cilj su ti znanje i provjera istog na ispitima.
Zašto je učenje najbolji posao na svijetu? Zato što je svaki sat, svaki dan drukčiji do neprepoznatljivosti. To je rad u kojem nema ni trunke rutine, ni trunke trake. Možda se može usporediti s moreplovcima koji su otkrivali svijet, kontinente. Ploviš, ploviš i žarko te zanima na koju ćeš obalu stići i što ćeš tamo otkriti.
Ako imate priliku zgrabiti faks, zgrabite ga. Puno je razloga za ostati bez te prilike ili je propustiti, ali vlastiti biznis to nikad ne bi trebao biti.

Primjedbe